top of page

Sıkça

Sorulan

Sorular

Sıkça sorulan soruların yanıtlarını burada bulabilirsiniz.

Bu sayfanın en altında buluna iletişim kısmından sorularınızı iletebilirsiniz.

  • Neden sadece barınaklar üzerine çalışıyorsun?
    Barınaklar, tüm Türkiye'nin kanayan yarasıdır. Hayvan hakları ihlalleri, işkence, yasa tasarısı, kısırlaştırma, sokak hayvanları ve besleme ihtiyaçlarımızla uğraşırken Türkiye'nin dört bir yanında unuttuğumuz barınakları unutmamak istedim. Oralarda yaşam savaşı veren dostlarımıza mutlaka çareler üretilmelidir. Hayvanların barınma ihtiyacı da en az diğer konular kadar önemlidir ve acil çözümlenmesi gereken bir sorundur. Sadece barınaklarla uğraşmıyor, ipin bir ucundan tutarak çözüm için çalışıyorum.
  • Barınak Hep Beraber'in amacı nedir?
    Barınaklar ve sorunlarına dikkat çekerek, tüm Türkiye'de var olan barınakların iyileştirilmesi ve hepsi için geçerli olabilecek "barınak standartları" oluşturularak bunların tüm Türkiye'de var olan barınaklarda uygulanabilir olmasını hedefliyorum. Bunun gerçekleşmesi için çalışmalarım devam edecek.
  • Barınak Hep Beraber Projesi nasıl ortaya çıktı?
    Besleme gönüllüsü olduğum dönemlerde barınakların içler acısı durumunu yerinde görebildim. Beslemenin günlük bir çözüm olduğunu düşünerek, bir şeyler yapmalıyım diye düşünürken, önce doğru sistemin ne olduğunu görmek adına Almanya'da barınak ziyaretleri gerçekleştirdim. Projenin ikinci ayağında konuyla ilgili STK temsilcileri, dernekler, yetkili ve gönüllülerle "iyi bir barınak nasıl olmalı?" sorusuna cevap arayacağız ve bu konu üzerinde çalışmaya devam edeceğiz.
  • Barınaklar ölüm kampıdır! Barınaklar olmasın!
    Türkiye'de hali hazırda var olan +250 barınağın iyileştirilmesi, rehabilitasyon ve yaşam alanı haline getirilmesi şarttır. "Barınaklar olmasın" dediğimizde, barınaktaki psikolojisi bozulmuş binlerce hayvan için çözüm üreten bir söylem henüz görmedim. Barınaklar önce "standartları" belirlenerek iyileştirilmeli, Avrupa'da bulunan örnekler gibi medeni, temiz, yaşam alanlarının standartlar çercevesinde geniş tutulduğu, oyun alanları, tedavi alanları, karantina vb. bölümlerin olduğu, hayvanların tedavi edildiği, orada yaşayan hayvanların sahiplendirildiği, gönüllüler ve STK ile ortak çalışma düzeninde denetlenebilir yerler olması gerekmektedir. Bunu başarabilirsek, yavaş yavaş barınaklarda popülasyonu azaltabilir, insan ve hayvan etkileşimini barınaklarda bire bir sağlayabilir ve barınakların açılmasını değil, doğru işlemeyenlerin kapatılarak hayvanların refahını sağlayabiliriz.
  • Benim de hayvan haklarıyla ilgili projelerim var. Sizin gibi AB desteğine nasıl başvurabilirim?
    Benim aldığım destek için http://sivildusun.net/ adresinden bilgi alabilir, yardım masasını arayarak sorularınızı yöneltebilirsiniz. Sokak hayvanlarıyla ilgili yazacağınız her türlü proje için size yardımcı olabileceğim bir şey olduğunu düşünüyorsanız seve seve yardımcı olmaya çalışırım. Web sitesinin altında yer alan iletişim kutusunu doldurarak bana ulaşabilirsiniz. Hayvanlarla ilgili ne kadar çok proje üretilirse o kadar çok mutlu oluyorum. Her zaman desteğe hazırım. Hep dediğim gibi "beraber" olursak başarabiliriz.
Sorularınızı bize yazın!

Mesajınız için teşekkür ederiz!

dog_muzzle_ears_eyes_fear-666139.jpg
bottom of page